2010年6月25日星期五

樂園

九個人去吃東西。以往都是我挑地方的,他們都不沒有什麼所謂。那天我心情不太好,我也想不出來,叫他們提出建議吧!一些人說去吃壽司,一些人說去吃Pizza,一些人說吃泰國菜。

這個說壽司不飽,那個說Pizza肥,又有人說泰國菜很辣受不了。你一言我一語,我覺得很煩,反正我什麼都吃,早知我挑好了。

算!我心情真的不好,就說,那就分開吃,吃過再一起唱K。他們說我瘋了!咁多數蝦小數囉,五個人話食壽司,雖然我食壽司,AA計我實有著數,因為我食三十碟都隨時唔飽,但通常都係啲女話食壽司。不過,話食Pizza 嗰兩個又多口,一個話食唔飽,一個話唔想食生嘢,對皮膚唔好。我話照去喇,咁多數嗎。都未去食,兩條友響度鬧人,話揀去食壽司啲人無人性,唔係想佢餓食就係想佢皮膚唔好,越講越過份。

我真的想自己走開,但又廢事,忍唔住講:「去吃個樂園好了。四十皮,有河粉食有嘢飲,牛丸又彈牙。唔食牛咪食花膠豬肉丸囉。食完唱K又近。」

最後個個又話好喎。而家啲人真係麻叉煩。不過,真係好耐無食樂園...雖然裝修咗,硬係覺得無咁好食,但都算唔差。

唔知點解,有啲食店,只要一裝修得好啲,就無咗以前嗰種味道。上海小楊生煎又係咁,香港樂園又係咁。

1 則留言:

小瓶子 說...

人多口杂....哈哈..

每个人都有唔同既意见.